Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően korszerűsítették Mezőkövesd bölcsődéjét. A több mint 122 millió forint európai uniós támogatással megújult épületben mostantól XXI. századi körülmények között cseperedhetnek a legkisebbek.

A támogatásból az épület egy új szárnnyal bővült, így közel 40 százalékkal megnőtt a befogadóképessége. Megújultak a már meglévő helységek, valamint négy új csoportszobát is kialakítottak a bölcsődében. Az épületben egy helyen vehetik igénybe a gyermekek a délutáni foglalkozásokat és szakköröket, például a néptáncot, a hittant vagy a testnevelést. Eddig a szülőknek nagy gondot okozott, hogy a különböző tagintézményekben más-más helyen zajlottak a foglalkozások, így sokszor nem is tudták elvinni a gyermekeket. A beruházás során természetes anyagokból készült praktikus játékokat és foglalkoztató eszközöket is vásároltak.

A belső átrendezés mellett megújult az épület teljes tetőszerkezete, a frissen megépült részek hőszigetelést kaptak, valamint kicserélték a nyílászárókat. A beruházás alatt gondoltak az akadálymentesítésre is, így az épület könnyen megközelíthető kerekesszékkel vagy babakocsival. A beltérben speciális burkolatok és jelzések segítik a nehezen közlekedőket.

Az új intézmény munkahelyeket is teremt, hiszen kapui megnyitásakor öt új gondozói álláshely létesült.

Forrás: Dél-borsodi LEADER Egyesület, boon.hu

Cikk megosztása