A felső-szabolcsi LEADER helyi akciócsoport 24 települése fogott össze, hogy egységes arculatot alakítsanak ki magukról, és így könnyebben meg tudjanak jelenni a nyilvánosság előtt. Az ebből a célból indított LEADER projekt részeként több mint 260 térelemet helyeztek ki a településeken: többek között egységes arculatú irányjelölő, térképes és hirdetőtáblák, padok és hulladékgyűjtők hirdetik az összefogást.

Ezeket a Bodrog László jelképkutató által megálmodott szimbólum, egy stilizált növény képe teszi könnyen megkülönböztethetővé. A kép, mely a Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület egységes térségi arculati jelképe, egy stilizált növényt ábrázol. A szétterülő barna kacsok a biztos alapot, a múltat, a földet szimbolizálják. Az indák közül tör elő a zsenge zöld levél, a jelen megtestesítője, ezek a levelek pedig védik a jövő, az új élet ígéretét hordozó piros virágbimbót.

Az arculati program ezután sem áll meg: a Fényeslitkei Egészség és Családvédő Egyesület közreműködésével újabb pályázat érkezett a Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesülethez. A második ütemben Ajakon, Fényeslitkén, Komorón, Záhonyon és Győröcskén jelennek meg a jelképek.

Forrás: Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása