Megújult a Fejér megyei Hantoson a 18. századi Batthyány-Zichy-Sennyei-kastély parkja. A négyhektáros területet – amely a kastéllyal együtt eddig is a falu nevezetességei közé tartozott – mintegy 1400 négyzetméter térkő lerakásával, tíz pad és hulladékgyűjtők kihelyezésével, tölgyfa emlékmű és egy nyolcszögletű pavilon felállításával, valamint szánkózó domb megépítésével tették a község méltó központjává. A térkövezett járdákat azokon az egykori földes-füves ösvényeken alakították ki, amelyeken a felnőttek és a gyerekek évtizedeken keresztül taposták az utat a templomhoz és az iskolához. A pályázat során a művelődési házat is felújították.

A Hantosi Faluvédő és Kulturális Egyesület 2009. decemberében nyújtott be „Hantosi Park, mint faluközpont kialakítása” címmel támogatási kérelmet a jelenleg érvényben lévő vidékfejlesztési program III. tengelyének falumegújítási és -fejlesztési intézkedésére, amellyel csaknem húszmillió forint fejlesztési forrást nyert el.

Az ünnepélyes átadón Fischer József polgármester, Bolye Ferenc egyesületi elnök és Virág József projektmenedzser közösen vágta át nemzeti színű szalagot.

Forrás: Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület

Cikk megosztása