A Fejér megyei Mezőfalva 200 ezer eurót pályázati támogatást nyert el a művelődési ház átalakítására Integrált Közösségi Szolgáltató Térré (IKSZT). Az épület teljesen megújult: kicserélték nyílászáróit, elektromos, gáz- és vízhálózatát, a belső terek pedig modernné váltak. Egy félkör alakú új szárnyat is építettek, amely a maga 180 négyzetméterével ugyanakkora alapterületű, mint a főépület.

Mostantól nemcsak rendezvények alkalmával, hanem rendszeresen várják a mezőfalviakat az épületben, amelynek jelentősen bővültek a funkciói is. Az új részben gyermekmegőrző, internetes szoba, információs pult, előadások helyszínéül is szolgáló tárgyaló és olvasósarok is lesz, a belső udvart pedig úgy alakították ki, hogy ott a fiatalok leülhessenek beszélgetni. Új eszközöket, így tévét, számítógépet, vetítőt, projektort, fényképezőgépet, és bútorokat is beszereztek.

Az IKSZT átadó ünnepségén Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere és L. Simon László országgyűlési képviselő vágta át a nemzeti színű ünnepélyes szalagot. Ezt követően a közönség vehette birtokába az épületet, és körbenézhetett az intézményben.

Forrás: Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület

Cikk megosztása