A Békés megyei Bucsa önkormányzata a Bucsa-Kertészsziget Intézményfenntartó Társulással közösen pályázva csaknem 14 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az oktatást segítő informatikai eszközök beszerzésére. Az összegből kilenc interaktív táblát és laptopokat vásároltak, valamint kialakítottak egy, a mai kor igényeinek megfelelő számítástechnikai szaktantermet.

Tarpán is pályázati forrásból szereztek be informatikai eszközöket az iskola számára. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyközség önkormányzata a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program kiírására nyújtott be pályázatot még 2008 februárjában, amivel 6,7 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt során egy szervert, 14 számítógépet, négy interaktív táblát, négy projektort és négy notebookot kapott, valamint vezeték nélküli internet-hálózatot is kiépítettek. A pedagógusok tíz órás továbbképzés segítségével sajátíthatták el az eszközök kezelését.

Forrás: Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület, Körös-Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület, Tarpa Nagyközség Önkormányzata, beol.hu

Cikk megosztása