Egy rétimajori részvénytársaság a 2010-eshez képest megduplázta nyereségét, amit Lévai Ferenc elnök-vezérigazgató szerint multifunkcionális gazdálkodással és piacbővítéssel ért el a cég. Az 1300 hektáron tógazdálkodást, továbbá turisztikai és gasztronómiai tevékenységet is folytató társaság bevételeinek jelentős részét fejlesztésre, innovációra költi. Többek között befejezték a telelő- és tároló tavak rekonstrukcióját, európai uniós pályázati támogatás segítségével pedig a tómunkálatokat segítő, és szükség esetén bérbe adható mocsárjáró gépet vásároltak.

A cég az idén 200 millió forintot költ tórekonstrukcióra: az egyik halastó gát-, illetve lecsapoló rendszerét korszerűsíti, és új szállítóeszközöket vásárolnak. A tervek szerint tavasszal halfeldolgozót és halárusító boltot is nyitnak.

A társaság a halászat mellett folyamatosan fejleszti turisztikai és gasztronómiai tevékenységét, hogy több lábon álljon. Idegenforgalma egy év alatt 12 százalékkal nőtt, vendégeinek 63 százaléka visszatérő turista, akik 70 összkomfortos motelszobában pihenhetnek.

A biogazdálkodással és feldolgozással négy új munkahelyet teremtettek a társaság a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű térségben, a tavasszal megnyíló halfeldolgozó és halárusító bolt pedig újabb munkalehetőséget jelenthet.

Forrás: Sárvíz Helyi Közösség, Fejér Megyei Hírlap

Cikk megosztása