A kiállítók célja az volt, hogy bizonyítsák az érdeklődőknek: a Velencei-tó egész évben sokszínű és szórakoztató, ezért igyekeztek érdekes látványelemekkel színesíteni a tó standját, amely nem csak kívülről járható körbe, hanem különleges bemutatókkal csábítja a látogatókat a belső térbe is. Szerveztek kvízjátékot, sorsolást, és a Velencei-tó látványtérképéből készített ügyességi játékkal várták nem csak a gyerekeket, hanem a vállalkozó szellemű felnőtteket is. A standon egy, a Velencei-tóról készült új filmet szintén levetítettek.

Idén a térségbe látogató turistákat több újdonsággal várják a tóparton, ezekből pedig igyekeztek a kiállításon mind többet bemutatni. Fotóparavánon jelent meg a Gárdonyi Géza emlékház és a Velencei-tavi galéria szomszédságában, az egri vár mintájára felépült rönkvár. A pákozdi katonai emlékparkra, illetve az ott található, egyre bővülő szolgáltatásokra egy igazi huszár hívta fel a figyelmet. A stand közepére elhelyezett, csónak formájú pihenő és a gyermekek számára készített hajó alakú paraván a tó hajós és vízitúra programjait népszerűsíti. A úgynevezett „aktív attrakciós térbe” a stand minden sarkából a Velencei-tó környékének túraútvonalait jelképező bejáratok vezetnek.

A borutak pincészetei, a helyi kézművesek, különféle rendezvények és fesztiválok szintén megjelentek a kiállításon. A Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület, a Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete és egy kft. közösen segítette egy kiállítási blokkal a helyi termelők piacra jutását. „Fontos, hogy ezt a lehetőséget is kihasználjuk, hogy több helyi terméket és minél több szolgáltatást bemutathassunk, tájékoztassuk az idelátogató vendégeket természeti táji értékeinkről, színvonalas szolgáltatásainkról, programjainkról, és a kitűnő helyi termékekről” – mondta Stadler Klára, a Velencei-tó térségfejlesztő Egyesület munkaszervezet-vezetője. A LEADER-csoport a helyi gasztroturizmus alapjait szeretné megteremteni a kitűnő táji borok és helyi termékek népszerűsítésével.

A Velencei-tó a kerékpáros turisták számára külön, a Bringaexpo kiállításon is bemutatkozott.

Forrás: Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület, Fejér Megyei Hírlap

Cikk megosztása