A Túrkevei Református Egyházközség „Zöldülő lábnyomok” címmel tartott rendezvénysorozatot kisiskolásoknak. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Kaszap Nagy István Református Általános Iskola tanulói fél éven keresztül tanulhattak a fenntartható fejlődésről, napjaink fogyasztói társadalmának nemtörődömségéről és a változtatás szükségességéről. A nekik szervezett csoportfoglalkozások fő céljaként a tanulókat megismertették a természeti környezet, valamint a jövő generációi iránti tudatos felelősségvállalás fontosságával, valamint az ökológiai lábnyom fogalmával.

A programsorozatot egy fotópályázat zárta, amelyen a diákok megmutathatták, mit is jelentenek a tanultak az ő szemszögükből. A felhívás szerint a fotók célja a fenntartható életmód és a fogyasztási szokások figyelemfelkeltő bemutatása volt. Az ünnepélyes díjátadón összesen ötven diák vehetett át értékes nyereményeket. Az első helyezettek egy-egy digitális fényképezőgéppel távozhattak, de a további díjak között mp3/mp4 lejátszók, digitális képkeretek valamint társasjátékok is szerepeltek.

Forrás: Nagykunságért Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft., turkeve.hu

Cikk megosztása