Két új üzemcsarnokot épített és fejlett technológiájú gépeket szerzett be egy beledi társaság. Pálkövi Tamás cégvezető elmondta, hogy az utóbbi időben több sikeres pályázat révén tudták elvégezni a komoly fejlesztéseket az üzemben. A cég udvarán már készek az új, összességében több mint 300 négyzetméteres csarnokok, amelyek felépítése mintegy 50 millió forintba került. Az összegből közel 16 millió forintot támogatás fedezett.

„Az egyik új csarnokba egy automata szemcseszóró berendezés került, amellyel megrendelőink elvárásainak megfelelően legyártott gépeink festési minőségét javítjuk” – mondta Pálkövi Tamás. Emellett a cég vezetője hangsúlyozta, a fejlesztés nem állhat meg a gazdasági nehézségek ellenére sem, így a csarnokok építése egy sor újabb beruházáshoz vezet.

A cég egy olyan modern üvegszálas lézervágó gépet is beszerzett, amelyhez csak négy hasonló működik Magyarországon. Az új szerzemény nagyságrendekkel gyorsabb vágássebességű munkára képes elődeinél. Az előzőekben említett szemcseszóróra és a lézervágóra több mint 190 millió forintot költöttek.

Jelenleg 122-en dolgoznak az üzemben, 70 százalék produktív munkakörben. Az utóbbi évben szinte folyamatosan bővítették munkatársaik létszámát. Pálkövi Tamás a jövőről elmondta, további fejlesztési terveikben még az idén két gép beszerzése szerepel, tovább bővítve Beled egyik legnagyobb foglalkoztatójának gépparkját és dolgozóinak számát.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása