Véget ért az a projekt, amelyet a sárospataki Művelődés Háza másfél évvel ezelőtt indított a nem formális tanulási lehetőségek bővítésére. A program célul tűzte ki, hogy három művészeti területen is új távlatokat nyisson a város önkormányzati intézményeiben tanuló diákok előtt.

Az általános és középiskolásoknak szánt tehetséggondozó program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. „Amikor a gondolatainkat akarjuk kifejezni, anyagokra, eszközökre van szükségünk, és a pályázat segítségével sikerült művészeknek szánt anyagokkal megismertetni a diákokat” – mondta Balogh Istvánné Molnár Irén főiskolai tanár a projektzáró rendezvényen.

Csatlósné Komáromi Katalin igazgató szerint az eredmények igazolták, hogy jó ötlet volt elindítani a programot. „Természetesen ehhez nagyon sok ember közös munkája kellett” – emelte ki a szakmai vezetők, a támogató szülők és intézményvezetők, és a projekt hátterében dolgozó munkatársak szerepét.

A fiatalokat három csoportra osztották: a „Szavak ereje” csoport a mindennapi kommunikációval és dramatikus játékokkal, a „Képi látás művészete” a fényképezőgép és a kamera használatával, az „Alkotás öröme” pedig a helyi hagyományokkal foglalkozott. Az eredményeket kiállításon mutatták be a közönségnek.

Forrás: Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület, Zemplén TV

Cikk megosztása