A Budapesti Corvinus Egyetem és az Országos Húsipari Kutatóintézet, a TECH.FOOD projekt magyar partnerei rendezik meg a "Technológiai transzfer, innovációs megoldások és beavatkozások a délkelet-európai régiók agrár-élelmiszer szektorában" című projektzáró konferenciát 2012. február 23-án a budapesti Gellért szállóban.

A projekt a Délkelet-Európai Transznacionális Program keretében, az Európai Unió valamint Magyarország társfinanszírozásával valósul meg. A projektben a régió minisztériumai, tartományi és helyi hivatalai, egyetemei és kutatóbázisai vesznek partnerként részt a következő országokból: Ausztria, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Románia és Szerbia.
A projekt fő célja, hogy a Délkelet-Európai régió agrár-élelmiszer szektorának kutatás-fejlesztés és innovációs kapacitását kiépítse, erősítse a kapcsolatokat a régió kutatótestületei, hivatali intézményei és élelmiszeripari vállalatai között és így létrehozza az úgynevezett tudásháromszöget, valamint nemzetközi hálózatot alakítson ki közöttük. A záró konferencia célja a projekt eredményeinek, valamint az agrár-élelmiszeripar különböző területeit érintő tudományos innovációs megoldásoknak a bemutatása és közzététele. Néhány példa tudományos innovációs témáinkra:
• Árukezelés, nyomonkövetés, monitoring
• Hagyományos- és bio-termelés
• Csomagolási technológiák
• Funkcionális élelmiszerek
• Logisztika
• ICT és innovatív marketing megoldások
• Melléktermék kezelés és energiatermelés

Bővebb információkat ide kattintva, vagy a projekt oldalán olvashat.

Cikk megosztása