A tanácskozáshoz kapcsolódva a szervezők felhívást tettek közzé mintaértékű programok, határon átívelő kulturális együttműködések bemutatására. Előzetes jelentkezésre 2012. február 6-áig van lehetőség.

Az idén második alkalommal megrendezendő konferencia célja az, hogy a Magyarországon és a szomszédos országokban működő közművelődési szakmai szervezetek tovább erősítsék kapcsolatukat, megismerjenek olyan mintaértékű, máshol is adaptálható kulturális programokat és módszereket, melyek határon túli és anyaországi kulturális szervezetek együttműködését, illetve az adott térség lokális kulturális fejlődését szolgálják.
Ezért 2012. február 6-ig várják azon szervezetek jelentkezését, akik ilyen együttműködést és fejlesztést végeznek, akik ezt szeretnék egy prezentációval bemutatni a konferencia során. A rendezvény célja az is, hogy új partneri kapcsolatok épüljenek ki határon túli és anyaországi kulturális szervezetek, intézmények között. Természetesen a konferencia során a hazai és határon túli magyar közművelődést, annak fejlesztési lehetőségeit, finanszírozását, támogatási forrásait is áttekintik a meghívott előadók segítségével. A résztvevők a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjaiból is ízelítőt kaphatnak.
További információt a mellékelt programban és ide kattintva olvashatnak.

Forrás: erikanet.hu

Cikk megosztása