A falu történetének egyik legnagyobb fejlesztési hullámát tudhatják maga mögött Derekegyház, fogalmazott Szabó István derekegyházi polgármester. A Csongrád megyei község önkormányzata az elmúlt három évben egymilliárd forintot költött különféle beruházásokra, amelyektől a turizmus fellendítését szolgálják.

„Sok munka van mögöttünk, de megérte a fáradozás. Büszkén említhetjük a régi művelődési házból – 48 milliós pályázati összegből és 12 millió forint saját erőből – kialakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret (IKSZT), amelyhez hasonló a kistérségben csak Szegváron van. A falu központjában az internethasználattól a civilszervezetek számára biztosított helyiségeken át mindennel az érdeklődők rendelkezésére állunk” – büszkélkedik a község első embere. „Az épületben régen cukrászda is működött, amelyhez szép emlékek kötötték a lakosokat. Szerettük volna ezt a hangulatot is megteremteni, ezért egy olyan büfét létesítettünk, ahol a helyi termelők is bemutatkozhatnak az áruikkal” – osztotta meg a polgármester.

Karácsony előtt készült el a kerékpárút külterületi része, így ma már Nagymágocs közigazgatási határáig biztonságosan közlekedhetnek a kerekezők. A bicikliúttal az ökoturisztikai park is megközelíthető kerékpárral, így a beruházás a turizmus fellendítésében is segíthet. Az idegenforgalomra egyébként is egyre nagyobb hangsúlyt igyekszik fektetni a település, külön szakembert vettek fel a feladatok koordinálására. A vendégeket többek között palacsintafesztivállal és a tompaháti lovasnappal igyekeztek a településre csábítani.

Forrás: Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület, delmagyar.hu

Cikk megosztása