Januártól két csoportban, csoportonként tizenkét bölcsődés korú gyermeket fogadhat az Eperkert Bölcsőde Ibrányban, húsz hetes kórtól három éves korig. Csoportonként két- két szakképzett, kisgyermek nevelő-gondozó, és egy fő kisegítő személyzet látja el a munkát. Az intézmény a Baptista Szeretetszolgálat Gyermek és Ifjúsági Oktatási és Fejlesztő Központ fenntartásában működik. A gyermekek napi ellátásáról, napi négyszeri étkezés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna) biztosításáról a helyi általános iskola konyhája gondoskodik, a gyermekétkeztetés szabályait betartva. Az intézményi ellátás térítésmentes, az étkezésért a jogszabályban előírt mértékben kell fizetni.

A szolgáltatások között szerepel a néptánc, zenebölcsi, nagy és finommotoros mozgásfejlesztés (manótorna), játékos angol nyelvoktatás, kézműves foglalkozás és rendszeresen rendelkezésre áll egy gyermekorvos is. A játékos, zenés angol nyelvoktatáson igény szerint azok a gyerekek is részt vehetnek, akik nem járnak a bölcsődébe. Szakképzett pedagógusok tartják az idegen nyelvű foglakozásokat, amelyek alkalmával a gyerekek játékos módon, mondókákkal, gyermekdalokkal, ritmushangszerek kíséretével sajátíthatják el az angol nyelv alapjait, szófordulatait.

Kisgyermekeket a működési engedély alapján az alábbi településekről fogadhat az Eperkert Óvoda: Balsa, Beszterec, Buj, Demecser, Gávavencsellő, Gégény, Ibrány, Kék, Kemecse, Nagyhalász, Nyírbogdány, Paszab, Székely, Tiszabercel, Tiszarád, Tiszatelek, Vasmegyer, továbbá Kálmánháza, Kótaj, Nagycserkesz, Napkor, Nyíregyháza, Nyírpazony, Nyírtelek, Nyírtura és Sényő települések közigazgatási területe.

További információt kaphatnak a 06 30 694 31 15-ös telefonszámon.

Forrás: Tiszatér Leader Egyesület, ibrany.hu

Cikk megosztása