Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora január 25-i előadásával indul a Kapuvári Szabadegyetem. Az időseknek szóló előadások a kapuvári városháza dísztermében lesznek, ahol a faipari egyetemtől a rábaközi helységnevekig, a klímaváltozástól a szénhidrátokig, a Hanság növénytanától a gyermekekig terjednek az előadások témái.

„Megyeszerte nagy sikere van az idősek egyetemének. Teltházas előadások vannak Csornán, Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban is, így Faragó professzor ötletét megvalósítva reményeink szerint Kapuváron is nagy számban jelentkeznek az idősek, a nyugdíjasok a szabadegyetem előadásaira” – mondta Hámori György kapuvári polgármester, a szabadegyetem házigazdája. Hozzátette, a városházi előadásokra nemcsak Kapuvárról, hanem a kistérség más településeiről is várnak látogatókat.

Az előadásokat a városháza nagytermében tartják. Az első előadást január 25-én délután öt órakor tartja maga Faragó Sándor Az Erdészeti és Faipari Egyetemtől a Nyugat-magyarországi Egyetemig címmel.. A második előadást február 8-án délután öt órakor rendezik, ahol Kárpáti László címzetes egyetemi tanár beszél a Fertő–Hanság Nemzeti Parkról. Ezt követően február 22-én, szerdán délután szintén öt órakor Sarkady Sándor könyvtári főigazgató előadását hallgathatják meg a szabadegyetem hallgatói a nyugat-magyarországi felkelés történetéről.

A rendezvénysorozatra jelentkezni a Rábaközi Művelődési Központ elérhetőségein január 23-ig, hétfőig lehet.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása