Idén harminchetedik alkalommal, hetven ország mintegy hétszázötven kiállítójával nyitotta meg kapuit a bécsi Ferien-Messe utazási és szabadidő-kiállítás, ahol Magyarország tizennyolc kiállítóval, több mint száz négyzetméteres pavilonnal volt jelen. Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatója elmondta, a császárváros seregszemléjén való megjelenés olyan komoly idegenforgalmi hozadékkal jár, amelyet egyetlen ország sem hagyhat ki.

„Évek óta a hazai gyógyvizek egészségügyi hatására, ezáltal a gyógyturizmusra helyezzük a hangsúlyt a bécsihez hasonló más kiállításokon is” – mondta Kovács Balázs. Hazánk a „Magyarország az egészség forrása" szlogennel állt ki a kiállítás közönsége elé.

A nyugat-dunántúli, osztrák határhoz közeli települések, így Kapuvár számára különösen nagy esélyt jelentenek az ilyen rendezvények. „Budapest és Pozsony után Bécsben is bemutatkozhatott városunk, ami nagy jelentőségű számunkra” – mondta Hámori György kapuvári polgármester. Hozzátette: reméli, hogy a Rábaköz legdinamikusabban fejlődő városa továbbra is a hasonló kiállítások aktív szereplője maradhat, hiszen a kisváros is a gyógyturizmusban látja a jövőt.

A kapuvári standot meglátogatta Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi magyar nagykövet is, aki elmondta, Ausztria az egyetlen olyan ország, ahonnan – a válság ellenére – évről évre egyre több turista érkezik hazánkba. „Ezt a határ menti együttműködéseknek ki kell használni, erősíteni kell, melyre Kapuvár határon átnyúló turisztikai pályázatai jó példát szolgáltatnak” – mondta a nagykövet.

Hangsúlyozta, hogy bár jó az együttműködés, a hazánkkal szomszédos Burgenland tartománytól további pozitív jelzéseket vár a határ menti települések együttműködésének erősítésére. A nagykövet elmondta: a tavasszal kezdődő akciójukba a határ menti osztrák települések magyar lakosságát is szeretnék bevonni, ezáltal újabb vendégek jelenhetnek meg a hazai, így a kapuvári gyógyturizmusban is.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása