Az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette foglalkoztatottjai létszámát az Ormánságban működő Szociális Háló Egyesület, ezzel pedig az ellátás minősége is javul. Ennek köszönhetően a kiemelten közhasznú nonprofit szervezet Pécsen kettő, míg Sellye környékén 31 új alkalmazottal dolgozik a térség rászorultjainak segítésén.
Az egyesület 1995 óta igyekszik segítő kezet nyújtani a daganatos betegek, családtagjaik és a szociálisan rászorulók számára. Az elmúlt 16 évben az egyesület szakápolói, hospice és házi szociális gondozó szolgálatot üzemeltet, hospice otthoni szakápolást nyújt, és ingyenesen lehet tőle gyógyászati segédeszközöket kölcsönözni. Emellett Sellyén ápolási intézetet, valamint akkreditált felnőttképzési központot indítottak be. Országosan is egyedülállóak abban a tekintetben, hogy a központi finanszírozás mellett egyesületi fenntartásban működtetnek komplex szociális és egészségügyi ellátórendszert.
A képzési központban jelenleg is húsz hátrányos helyzetű álláskereső végzi tanulmányait, akiknek – eredményesség függvényében – az egyesület munkát is biztosít majd a jövőben.

Forrás: Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete, Dunántúli Napló

Cikk megosztása