Számos magyar mezőgazdasági kiadó állítja ki idén februárban is könyveit és folyóiratait a Mezőgazdasági Könyvhónap alkalmából. Az eseménysorozatot január 30-án Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitja meg a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A rendezvényen előadást tart L. Simon László országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke és Mezőszentgyörgyi Dávid, a VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VM VKSZI) főigazgatója is.

Az Életmű Díjat Fazekas Sándor, Az Év Szakújságírója Díjat Hájos László, a Magyar Mezőgazdaság Kft. igazgatója, Az Év Boros Könyve Díjat pedig Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke adják át.

Február 16-án, a Kaposvári Egyetem Állattudományi Karán megrendezett ünnepi előadás és díjátadás kiemelt rendezvényként szerepel a Mezőgazdasági Könyvhónap programjai között. Az előadás témája a vidékfejlesztés és a szakképzés kapcsolata, valamint ekkor adják át az Agrár-szaktanácsadási, -képzési Díjat is.

Forrás: VM VKSZI

Cikk megosztása