„Azokat a vállalásainkat, amiket tettünk, teljesítettük, a szolgáltatásokat pedig, amelyeket a lakosság megszokott az elmúlt években, fenn tudtuk tartani” - mondta Tóth István, Gárdony polgármestere. Hozzátette: mindez azért is fontos eredmény, mert az elmúlt években egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe került a település, de átszervezésekkel jelentős pénzeket tudtak megtakarítani. Tóth István sorolta mindazt, amire büszkék lehetnek, ha az elmúlt évre gondolnak.
A lakosságnak nagyon tetszik a Gárdonyi Géza sétány, amely uniós forrás felhasználásával készült el pihenőpadokkal, terekkel. Sikerült a Nádasdy-obeliszk felújítását is befejezni, amely különösen fontos a gárdonyiaknak, hiszen jelentős történeti emlék, valamint a Gárdonyi-ház előtt lévő rönkvárnak is megtörtént a műszaki átadása decemberben. Az is öröm számukra, hogy az idő kedvezett a gyógyfürdőben zajló építkezésnek, ahol egy 440 négyzetméter alapterületű medence épül, amely hiánypótló beruházásnak számít a településen. „A nyári idegenforgalmi csúcsszezonban nem tudtunk a fürdőben kellő számú szabadtéri medencét biztosítani a vendégeinknek” - indokolt a városvezető. Az új medence szerkezetkész, tavaszra marad a műszaki részleg kiépítése, a medence burkolása és a kertészeti munkálatok befejezése.

Tóth István szerint a Velencei-tó térsége a válság ellenére képes maradt a fejlődésre. ’”Olyan például a múltban nem nagyon volt a tó környékén, hogy Gárdony és Velence együtt tudjon gondolkodni a turizmus fejlesztésében. Közös, régiós pályázatot adtunk be. Természetesen vannak nehézségeink, hiszen nekünk is van hitelünk. Azonban úgy tűnik, ezt képesek vagyunk finanszírozni, tehát megfelelő forrásaink vannak. De hosszabb távon azért gondolnunk kell további források bevonására annak érdekében, hogy ezek az adósságok a jövőben is törleszthetőek maradjanak. Készülünk arra, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, hogy el tudjuk helyezni a járási kormányhivatalt, s Gárdony járási központ legyen. Ez számunkra kedvező és sok lehetőséget hozhat, mert reményeink szerint együtt jár további vállalkozók megjelenésével” – ismertette reményeit a polgármester.

Gárdony közoktatásában jelentős változások lesznek, de a városvezetés ezzel kapcsolatban is optimista. „Úgy gondoljuk, van jövő és látjuk a válságból kivezető utakat. Szeretnénk Székesfehérvárral és a tókörnyéki településekkel nagyon jó kapcsolatot kialakítani, s abban hiszek, hogy Gárdony megtartja pozícióját 2012-ben is.”

Forrás: Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület, fmh.hu

Cikk megosztása