Hatvan önkormányzata kedvezményes korcsolyázási lehetőséget biztosított a városi és a térségi óvodák valamint iskolák tanulói számára. A gyerekek gyakran a testnevelés óra ideje alatt is birtokba veszik a jégpályát.

Fontos a gyermekek egészsége, ezért a hatvani önkormányzat kedvezményes korcsolyázási lehetőséget biztosít a városi és a térségi óvodák, iskolák tanulóinak. Egy előre felállított tematika alapján osztották be őket, hogy mikor melyik oktatási intézmények gyermekei vehetik birtokba a jégpályát. Még a rossz idő sem szegheti kedvüket a gyerekeknek, mindig izgatottan várják, hogy korcsolyázhassanak testnevelésóra vagy a napközis foglalkozás ideje alatt. „A diákjaink nagyon szeretik a mozgást, a sportot, iskolánk fő programja közé tartozik az egészséges életmódra való nevelés. A testnevelésórák ideje alatt is járunk korcsolyázni, de előfordult már, hogy napközi foglalkozás ideje alatt is eljöttünk kikapcsolódni” – árulta el Juhászné Deák Edit, a hatvani Kodály Zoltán Általános Iskola testnevelő tanára.

A szülők is jó lehetőségnek tartják a kezdeményezést. „Kiváló ötletnek tartom, így megvan az elegendő testmozgás, sőt nagy élmény is a gyerekek számára. A kedvezménynek is örülünk, hiszen nem mindenki engedheti meg magának ezt a sportot” – mondta Tóth Gáborné, aki a pálya széléről figyelte gyermekét. Azok, akik nem tudnak korcsolyázni december végéig a ingyenes oktatáson vehettek részt.

Forrás: Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, Hatvan Online

Cikk megosztása