Gyorsan, alig egy hónap alatt elkészült Kónyban a főtér átalakítása. Az önkormányzat LEADER-támogatást kapott a fejlesztéshez, a parkosítást pedig saját erőből finanszírozták. A területen várhatóan tavasszal 1848-as emlékművet is felállítanak.

Az ünnepélyes átadáson Aller Imre polgármester elmondta: a faluközpont megújításának újabb ütemén vannak túl. Ezúttal a Béke utca és a Soproni utca által ölelt területet változtatták meg. A 11,4 millió forintos pályázati forráshoz önerőként a huszonöt százalékos áfaterhet biztosították. A munkát október végén kezdték el, áthelyezték és felújították a Hősök szobrát, a millenniumi keresztet, megszüntették a már nem használt aszfaltos kézilabdapályát. Ezerhatszáz négyzetméternyi térburkolatot raktak le a szakemberek, sétálóutakat építettek ki. Aller Imre hozzátette: a dísztér parkosítását saját erőből valósították meg.

Előrelátóan az 1848-as emlékműnek is előkészítették a területet. Tavasszal dől majd el, milyen típusú emlékművet állítanak a szabadságharc kónyi résztvevőinek tiszteletére.

Forrás: Pannónia Kincse LEADER Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása