Átadták a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántháza megújított városközpontját. A december 15-i ünnepségre megtelt a Művelődési Központ színházterme, amelyet szintén érintettek a munkálatok.

Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárság vezetője ünnepi beszédében aláhúzta, a település történetében soha nem voltak akkora fejlesztések, mint 2011-ben. A városközpont rehabilitációja mellett a Járóbeteg Szakellátó Központ is megújult, így Baktalórántháza méltán rászolgált arra, hogy az új önkormányzati törvényben megfogalmazott járási központok egyike lehessen majd.

Pajna Zoltán, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke köszönőjében felhívta rá a figyelmet, hogy ekkora méretű fejlesztési lehetőség nincs minden évben, de biztatta a jelenlévő szomszédos polgármestereket, hogy pályázzanak kitartóan, mert van még forrás a fejlesztési ügynökségnél.

A megújult épületet felszentelték és megáldották a történelmi egyházak képviselői, és a Talán Teátrum művészei, a baktalórántházi Zene Mindenkié Egyesület, valamint a Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Kamarakórusa is fellépett.

Forrás: Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása