Teljes mértékű, százszázalékos támogatású pályázatnak köszönhetően újulhatott meg a röszkei Teleház. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtására szolgáló kiírásán több mint 3,6 millió forintnyi forrást nyert a Röszkei Kaláka Egyesület.

A felújítási és átalakítási munkálatok 2011 októberében kezdődtek a Csongrád megyei településen. A beruházásnak köszönhetően a Teleház belső tere teljesen átalakult és megszépült. Külön férfi és női, valamint az esélyegyenlőség megteremtésének érdekében mozgáskorlátozott mosdót alakítottak ki. A konyhahelyiségből két újabb szobát választottak le, és egy folyosót, valamint egy új bejáratot alakítottak ki a belső irodához. Emellett burkolatot cseréltek, felújították az épület elektromos hálózatát, és újrafestettek.

A felújítás alatt sem szünetelt a Teleház működése, mivel a két hónapos munkálatok alatt az Orbán Dénes Általános Iskola szomszédos iskolaépületének tantermébe költözött a Teleház személyzete.

Forrás: Déli Napfény Nonprofit Kft., Falusi Suttogó

Cikk megosztása