A MUT az Európai Urbanisták Tanácsának (ECTP-CEU) tagjaként pályázatot ír ki magyar tervek számára az ECTP-CEU által indított Európai Település- és Területi Tervezési díjra. A pályázatra olyan, már publikált tervek és tanulmányok, közösségi részvételen alapuló projektek és jelentős fejlesztések nyújthatóak be, amelyek nemzetközi, nemzeti, régiók közötti, regionális vagy helyi jelentőséggel bírnak. A téma és a tárgy szabadon választható, a részvételi feltételekről bővebben itt lehet tájékoztatást kapni.
A szervezet az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesülettel közösen meghirdeti a Köztérmegújítási Nívódíj 2012-t is. Az elismerést az arra érdemesnek talált megújult közterek nyilvános pályázattal nyerhetik el. A díjért az adott település arculatát befolyásoló, 2005 kezdetétől megvalósult új, valamint értéknövelő módon rehabilitált, elsősorban központi vagy alközponti jelentőségű közterek, közparkok, sétálóutcák, üzletutcák indulhatnak. A hivatalos kiírás ide kattintva érhető el.
A társaság jövőre immár 33. alkalommal adja át a Hild János-díjat azon önkormányzatok számára, amelyek a céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket értek el. Pályázatot nyújthat be minden olyan önkormányzat, amely hosszabb ideje - legalább nyolc éve - dokumentáltan tudatos, célszerű stratégia alapján tervezi és valósítja meg fejlesztéseit, saját fenntartható fejlődéséhez alkalmazva az urbanisztika eszköztárának széles körét. Bővebb információ és a pályázati kiírás innen érhető el.

Cikk megosztása