Sikeresen zárta október 25-én a „Hidas község egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramja” című projektet a Baranya megyei település önkormányzata. Az ünnepségen többek között felléptek a helyi általános iskola és óvoda tanulói is, akárcsak a nagyjából fél évvel azelőtt, 2011 tavaszán tartott nyitórendezvényen. A projekthez még 2010 márciusában nyertek a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) száz százalékos, vissza nem térítendő támogatást. A megítélt majdnem 9 millió forintból számos programot valósítottak meg és több eszközt is beszereztek.

A helyi lakosok a projekt során folyamatosan különböző egészségfejlesztési foglalkozásokon és programokon vehettek részt, ezzel bővítve az egészséges életmód kialakításához szükséges alapvető ismereteket. A község teljes lakosságát igyekeztek bevonni a változatos, minden korosztályra kiterjedő programokkal. Egészséges táplálkozást népszerűsítő foglalkozásokat hallgathattak, valamint az érdeklődők felfrissíthették, bővíthették elsősegélynyújtó ismereteiket is. A pályázat egyik fő rendezvényén, az iskolai Gyermeknappal egybekötött Sportnapon játékos, sportos feladatokkal birkózhattak meg a gyerekek és szüleik egyaránt. A Bányásznapok során megrendezett Egészségnapon többféle egészségügyi mérés és tanácsadás várta a rendezvényre látogatókat.

Az általános iskola számára számos sportfelszerelést vásároltak: többek között pingpongasztalokkal, -ütőkkel és -labdákkal, kézilabda- és focikapuval, labdákkal gazdagodott a szertár. A versenyek győztesei számára kupákat és érméket vásároltak, de beszereztek vérnyomás- és testzsírmérőt, rendezvénysátrat, laptopot és projektort is.

Forrás: Zengő-Duna Egyesület

Cikk megosztása