Pályázati támogatásnak köszönhetően újult meg Lengyeltóti művelődési központja. A Somogy megyei település önkormányzata a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) forrására pályázott, hogy korszerűsítsék a kulturális központ informatikai hátterét és villamos hálózatát, amelyek már nem feleltek meg az elvárásoknak.

Az épületben kicserélték a csatlakozókat, kiskioldókat, kapcsolókat, megszakítókat és vezérléseket. Többszörösen szigetelték a vezetékeket (amelyek egy része új nyomvonalat is kapott), új biztonsági eszközöket építettek be, valamint a helyi elosztásoknál és biztonsági csomópontokon új szekrényeket és kiskioldó automatákat helyeztek el. Amellett, hogy így biztonságosabbá vált a rendszer, újratervezéssel, átépítéssel és szakaszolással takarékosabbá is vált a hálózat, ezzel pénzt spórolva és a csökkenő áramfelhasználás miatt közvetetten a környezetet is kímélve. Az energiatakarékosság jegyében a korábbi világítást is takarékosabb tükrös világítótestekre cserélték.

Az informatikai rendszer is felújításra szorult, mivel nemhogy a közelmúltbéli képzési programok, de már a napi munka során is nehézséget okozott a szegényes és korszerűtlen eszközpark. A beruházás során 17 laptopot és egy asztali számítógépet, valamint egy hálózati nyomtatót szereztek be. Szintén a mindennapi teendők ellátását segítik az új bútorok (polcok, székek, asztalok). A munkálatok során az épület álmennyezetet és új festést kapott, az akadálymentesítés érdekében pedig mozgáskorlátozott lépcsőjáró felvonót is beépítettek.

Forrás: Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt., www.lengyeltoti.hu

Cikk megosztása