Felújították a Fejér megyei Fehérvárcsurgó római katolikus templomát és környezetét. A rekonstrukcióra több mint 13 millió forintot nyert a település az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) pályázatán. Az ünnepélyes átadást november 26-án tartották, amely hálaadó szentmisével és a templom megáldásával kezdődött.

A szentmisén részt vettek a környező települések vezetői, a református egyházközség tagjai, lelkészek és mindenki, aki munkájával hozzájárult a templom és környezete felújításához, illetve helyi lakosként naponta tud a felújított templomépületbe járni. A misét követően a résztvevők megtekinthették a templom felújításait bemutató fotókiállítást is.

A település korábbi plébánosának hagyatékából származó fotók segítségével a templom korábbi felújításáról is láthattunk felvételeket, néhány évtizede a templom tornya egészen más stílusú volt. Tervezik a plébánia felújítását is, jelenleg négymillió forintot nyertek el, amelyből elkezdhetik a felújítást. Céljuk, hogy az épület jelenleginél alkalmasabb helyet biztosítson a közösségi és ifjúsági célokra, valamint az üzemeltetése is takarékosabbá váljon.

Forrás: „A BAKONYÉRT” Egyesület

Cikk megosztása