Fokozatos fejlesztésekkel, több mint másfél milliárd forint ráfordítással bővült IKSZT-vé Böhönye egykori művelődési háza. A fejlesztésekhez pályázati támogatás segítségével teremtette elő a forrásokat a Somogy megyei község önkormányzata.
Az épület felavatásán Szijártó Henrik polgármester kiemelte: ugyan a támogatás mellett jelentős önerőre is szükség volt, a fokozatos beruházások során sikerült egyensúlyban tartani a település költségvetését, és egyetlen forint kifizetetlen tartozást sem halmozott fel a község. A sort 1,2 milliárd forintos összköltségével a mikrotérségi oktatási központ átadása nyitotta, amit a mintegy 270 millió forintból épített egészségügyi és szolgáltató központ követett, és a 62 millió forintból átalakított kultúrház zárta. A „kultúra fellegváraként” emlegetett közösségi ház fűtése, elektromos hálózata és számítástechnikai eszközei is megújultak. Az épületben különféle programokat lehet tartani, de civil szerveződéseknek, a falugazdásznak és egy ügyvédnek is helyet ad.
Az IKSZT céljairól Savanyó Józsefné intézményvezető beszélt, Bartha Attila református lelkész áldása és az avatószalag átvágása után pedig mindenki előtt megnyitotta kapuit az épület.
Forrás: Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület, Somogyi Hírlap

Cikk megosztása