Összesen 422 millió forintból valósított meg idegenforgalmi fejlesztéseket Győr, valamint tíz községi önkormányzat. Az összeg 84 százaléka európai uniós támogatás, a többi a települések saját forrása volt – jelentette be Borkai Zsolt, Győr polgármestere. „Ennek a térségnek az egyik kitörési pontja a turizmus lehet" – tette hozzá.

Lendvai Ivánné kunszigeti polgármester arról beszélt, hogy az érintett településeken 176 ezren élnek. Szerinte a Mosoni-Duna és a Szigetköz élővilága érdemes arra, hogy minél többen megismerjék. A program legnagyobb, 224 millió forintos beruházása egy látogatóközpont kialakítsa volt a győri Baross úton, amelyet december 1-jén adnak át. „Ebben nemcsak Győr, hanem a környező települések idegenforgalmi lehetőségeit is megismerhetik az érdeklődők" – jegyezte meg Borkai Zsolt. A földszinten található a térség hivatalos ajándékboltja.

Dunaszegen, Győrladaméron, Győrújfalun, Győrzámolyon, Kisbajcson, Kunszigeten, Vámosszabadin tanösvényt alakítottak ki, Győrújbaráton pihenőhelyeket újítottak fel. Kunszigeten a szabad strandot is fejlesztették. A gönyűi kikötőben meghosszabbították a csónakleeresztő rámpát, Győrladaméron úszóműves kikötőhelyet létesítettek, Kunszigeten a meglévőt fejlesztették.

Forrás: Pannónia Kincse LEADER Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása