Az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek (ÚMFT) köszönhetően kerékpártárolókat kapott Miske két oktatási intézménye is. A Bács-Kiskun megyei község önkormányzata csaknem tízmillió forintot fordított a beruházásra, ebből 9,5 milliót a sikeres ÚMFT-pályázatból fedeztek.
A Hajósi Társult Általános Iskola és Óvoda miskei tagintézményeiben összesen nyolcvan kerékpárnak lett helye, ebből hatvan jutott az iskolának, és húsz az óvodának. A „Kerékpározással a környezettudatosságért Miskén” elnevezésű projektet egy biciklis nappal zárták, hogy felhívják a figyelmet az üvegházhatású gázok elleni küzdelemre. Az átadóünnepség köré szerveződött programok során a pedagógusok, a szülők és a gyermekek együtt tekerhettek át a falun, de részt vehettek ügyességi versenyeken is, vagy a rendőrség tájékoztatóján a közlekedési szabályok betartásának fontosságáról. Itt azt is leellenőriztethették, hogy megfelelő-e a kerékpárjuk felszereltsége.
„Nagyon nagy figyelemmel kísérjük a Tóth Menyhért Általános Iskolát, és igyekszünk hozzájárulni ahhoz is, hogy a község lakói valamennyien magukévá tegyék a környezettudatos magatartást” – mondta Illés Attila polgármester. „A kerékpártárolók létesítése reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy minél többen ezt a közlekedési módot válasszák a jövőben” – bizakodott.

Forrás: Duna Összeköt Egyesület

Cikk megosztása