Hangya-2010 Vidékfejlesztő Alapítvány néven alapítottak civil szervezetet a Békés megyei Csorváson. Az alapítvány kuratóriumában polgármester, felnőttképzési szakértő, banki szakember és egy helyi termékekkel foglalkozó gazdaságfejlesztő klaszter ügyvezetője is részt vesz.
Dinya László professzor, a kuratórium elnöke elmondta, szeretnének együttműködést kialakítani a vidék meghatározó szereplőivel – nem csak hazánkban, hanem az egész Kárpát-medencében. Első körben az önkormányzatokra számítanak. „Eddig negyvenhatan csatlakoztak hozzánk a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége segítségével” – nyilatkozta Kasuba István, a kuratórium tagja.
Ezidáig három pályázattal összesen százmillió forintot nyertek. Az első nemzetközi szerződést a romániai Kisiratos polgármestere írta alá a szervezőkkel, Lőkösháza és Csorvás résztvevője pedig a szociális földprogram pályázatán nyert. A programban a megyei munkaügyi központ is segít kilenc fővel. Egy felnőttképzési program szervezésébe is belekezdett az alapítvány, jelenleg az akkreditált tananyagok és intézmények, valamint a képzési igények felmérése folyik.

Forrás: Hajdúvölgy-Körösmente HACS

Cikk megosztása