Hámori György kapuvári polgármester elmondta: a város mintegy 526 millió forint pályázati forrást kap, amelyet a városközpont fejlesztésére fordítanak. Maga a beruházás költsége – a városi önrésszel együtt – több mint 664 millió forintot tesz ki. Megújul a városháza, a Szent Anna-templom, a Rábaközi Művelődési Központ és a Fő téri parkok is.

„Várhatóan jövő év februárjában kötünk szerződést a kivitelezővel és 2012 végére fejeződhet be a kapuvári városközpont több mint hatszázmillió forintos korszerűsítése – mondta a polgármester. A legégetőbb felújítási munka a városháza külső tatarozása és szigetelése. A projektben azonban a tető javítása és a nyílászárók cseréje is szerepel és ugyanezeket a munkákat végzik el a Rábaközi Művelődési Központon is. Felújítják a Fő téri Szent Anna- templom külsejét is, amelyben az egyházközség, mint együttműködő partner vesz részt.

Új burkolatot kap a piactér és akadálymentesítik azokat az üzleteket, amelyek tulajdonosai együttműködnek a városházával. Az egyik legnagyobb változás a Fő téri parkokban lesz. Teljes zöldfelület-felújítást kap a városháza előtti várárok, ahol rendezvényközpont létrehozása szerepel a tervekben. „Ebben az évben számos alkalommal győződtünk meg arról, hogy a kapuváriak kedvezően fogadták a városi programokat. Így folytatjuk ezt a gyakorlatot” – tette hozzá a polgármester. Ezt a célt szolgálja egy fedett pavilon létesítése a park úgynevezett ÉDÁSZ-ház felőli végében. A Hősök parkját térkövezik, és itt kap helyet a város első szökőkútja is.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása