A Vas megyei Náraiban a házak takarosak és a közintézmények gondozottak. Tavaly jelentős összegekből fejlesztettek, a faluházban értékes és egyedi helytörténeti kiállítást nyitottak.

Németh Tamás
polgármester örömmel sorolja az elmúlt időszak eredményeit: „a Kossuth Lajos utcában aszfaltos járdát építettünk nyolcmillió forintért, a pornóapátihoz közeli faluvégen pedig megépítettük a még hiányzó autóbuszöblöt hárommillió forintból”. Hozzátette, az említetteken túl még két buszvárót emeltek, a sportpályán pedig árokrendszert készítettek, új kerítést építettek, kispadokat, kapukat szereltek fel. Mindezeken túl mintegy másfél millió forintból az óvoda utolsó csoportszobáját, előterét is felújították, s ezzel befejeződött az óvoda teljes belső rekonstrukciója.
A Sárgaliliom Alkotó és Közösségi Házzá történő átépítésére közel 15 millió forint uniós támogatást nyert a település. Az összesen 22 millió forintból megvalósuló építkezés javában tart, a tervek szerint az év végére adják át az épületet. A fejlesztés során tető kerül a házra, teljes nyílászárócsere, hőszigetelés, akadálymentesítés, új villamos és gépészeti építés valósul meg, vizesblokkokkal, gázfűtéssel és radiátorokkal. Ebben a közösségi házban kap helyet többek között majd Nárai első helytörténeti múzeuma, az óvodások tornaterme és egy közösségi terem is.

A településen mindemellett pezseg a közösségi élet is. Rendszeresek a kulturális programok, két évvel ezelőtt létrehozták a Sárgaliliom Énekkart és népszerű a Náraiért Egyesület, mint aktív civil szervezet is. Azt is sikerként könyvelik el, hogy egy év alatt csaknem harminc tagot számláló nyugdíjasklubot alapítottak, Nárai Örökzöld Nyugdíjasklub néven.

Forrás: Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület, vasnepe.hu

Cikk megosztása