Ráckeresztúr Község Önkormányzata 2008-ban nyújtott be pályázatot a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) kiírására, amelynek eredményeként a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai és tantestülete hat interaktív táblával és 16 asztali számítógéppel lett gazdagabb - tájékoztatott Gózonyné Szekeres Ildikó igazgató.

A pályázathoz önrész nem volt szükséges, száz százalékban támogatott, vissza nem térítendő támogatásként juthattak hozzá a csaknem hét és félmillió forintból vásárolt eszközökhöz. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével valósult meg.

A táblák ünnepélyes átadására az évnyitón került sor, amelyen a gyerekeken, a pedagógusokon és a szülőkön túl részt vett a település polgármestere, jegyzője, valamint a képviselők egy része is. A ráckeresztúri diákok is XXI. századi eszközökkel, korszerű módszerekkel fejleszthetik tudásukat.
Ma már a szomszéd Ercsiből is sokan járnak ide, a siker annak az integrált oktatás nevű módszertannak köszönhető, amely a hátrányos helyzetű és szerencsésebb indíttatású gyermekek közös csoportmunkájára épít.

Forrás: VölgyVidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület, Fejér Megyei Hírlap

Cikk megosztása