Keszthelyen több játszótér is megújult az utóbbi időben. A Vaszary Kolos utcai játszótérre vadonatúj csúszdát vásárolt és új homokozót épített a város Gazdasági Ellátó Szervezete (GESZ), és a szükséges javításokat is elvégezték a meglévő játékokon. A lakatos- és asztalosmunkákat teljes festés követte, és a megrongálódott padokat is kicserélték. A Fodor és Gagarin utcák közötti játszótér bukótere biztonságos homokalapot kapott, újrafestették a Cserszeg és Schwarz Dávid utcai játékokat, és a Rózsa utcai két létesítmény felújítása is folyamatban van.

A GESZ munkatársai végzik a parkosítást is Keszthelyen: a napokban árvácskákkal és százszorszépekkel ültették be a sétálóutcai virágágyásokat, a kőládákat és a polgármesteri hivatal udvarát. Emellett folyamatosan cserélik, illetve újítják fel és festik az elöregedett köztéri padokat.

A szervezet megkezdte az elszáradt fák engedélyezett kivágását; ezeket – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – a szociálisan rászorulóknak ingyen bocsátja rendelkezésére Keszthely városa, segítve számukra a téli tüzelő biztosítását.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, keszthely.hu

Cikk megosztása