A Csongrád megyei Bakson átadták a község felújított óvodáját és iskoláját. Az ünnepségen, amelyen Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök is részt vett, jelképesen átadták az intézményeket az egyháznak.

Az 58 millió forintos beruházás munkálatai idén márciusban kezdődtek, és augusztusban fejeződtek be. Az iskolában kicserélték az összes nyílászárót, a sportcsarnokba új kazánt szereltek fel, amely a meleg vízről is gondoskodik. Akadálymentesítették a bejárót és a mellékhelyiséget.

Az óvodában szintén megtörtént az akadálymentesítés, valamint a fűtés korszerűsítése és az ajtók-ablakok cseréje. Új tornaszobát, vezető óvónői irodát és személyzeti öltözőt alakítottak ki. A projekt második ütemében az óvoda másik szárnya kerül sorra, ahol nővérszoba, orvosi és sószoba, valamint foglalkoztató kap helyet.

Eközben a közeli Kisteleken, a Hétszínvirág óvodában befejeződött a fűtés korszerűsítése. Az elavult konvektorokat modern központi fűtésrendszerre cserélték. A Térségi Közös Igazgatású Közoktatási és Gyermekjóléti Intézmény pályázatából jelenleg a pusztaszeri Csizmazia Óvoda fűtéskorszerűsítése zajlik, és várhatóan a jövő hét során kezdődik meg a kisteleki Szivárvány Óvoda külső nyílászáróinak cseréje – mondta el Mencz Angéla projektvezető.

Forrás: Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület, delmagyar.hu, promenad.hu

Cikk megosztása