Átadták Mezőberény mintegy 22 millió forintból kialakított Civil Fejlesztő Központját. Az október 24-i avatóünnepséget a Békés megyei város polgármestere, Siklósi István nyitotta meg, aki a civil szervezetek és az alulról jövő kezdeményezések fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének titkára, Pocsajiné Fábián Magdolna köszöntőjében arra a kérdésre kereste a választ, hogyan tölthető meg élettel az új intézmény. Véleménye szerint a civilek önjárósága mellett egy kistérségi szakmai műhely is hozzájárulhat a központ sikeres működéséhez. A mintegy hatvan mezőberényi civil szervezet nagy érdeklődéssel fogadta a centrumot, mondta el a szakember.

A Civil Fejlesztő Központ az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ égisze alatt működik. Korábban a helyi közszolgáltató intézmény irodaépülete volt, ám ahhoz, hogy új feladatát betölthesse, átalakították és korszerűsítették. A beruházásra az Új Magyarország Vidékfejlesztési Alap pályázatán nyertek el csaknem 17,5 millió forintos támogatást, amelyet 4,5 milliós önerővel egészítettek ki. A civileket tizenegy helyiség, modern berendezések és informatikai eszközök várják.

Forrás: Körösök Völgye Akciócsoport, beol.hu

Cikk megosztása