Átadták a megújult piacteret a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászalsószentgyörgyön. Az előírásoknak megfelelően szociális épületet alakítottak ki az eladók számára, mosható kukatárolót, bérbe adható új zöldségüzletet, valamint egy harminc méter hosszú fedett

elárusítóhelyet építettek időtálló horganyzott fémszerkezettel. Egy hat méter hosszú fedetlen elárusítóhelyet is átadtak, és szemétgyűjtőket, kerti asztalokat, székeket, padokat, kerékpártárolókat, hirdetőtáblákat helyeztek ki. Megoldották a világítást is.

Talán a legmodernebb eleme a beruházásnak az a három rácsatlakozási lehetőség a közművekre, amely lehetőséget biztosít a kereskedőknek mobil üzletek ideiglenes letelepítésére, vagy arra, hogy nagyobb kötöttség nélkül kipróbálhassák a piacteret üzleti szempontból.

A fejlesztés előtt a működést sokszor rendszertelenség, forgalmi zavarok jellemezték, amelyeket elsősorban a megfelelő keretszabályok hiánya okozott. Ezért hagyta jóvá a képviselőtestület az új üzemeltetési szabályzatot és forgalomszabályozási rendet.

Az átadó annak a fejlesztési sorozatnak az utolsó állomása, amelyben megújult a főtér és az óvodai játszókert is.

Forrás: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete, jaszalsoszentgyorgy.hu

Cikk megosztása