A Roma Integrációs Programiroda egykori munkatársa, Boros Julianna Junior Prima Díjban részesült. A jelenleg egyetemi tanársegédként dolgozó pedagógus a Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában vehette át kitüntetését október 17-én.
Boros Julianna 2005-ben kitüntetéssel végezte el az ELTE szociálpolitika szakát. Egy évvel később a Janus Pannonius Pécsi Tudományegyetemen kezdte meg doktori tanulmányait, ahol 2007 óta oktat. Az ÚMVP LEADER programjának indulásakor a Dél-dunántúli régió roma közösségeivel, szervezeteivel egyeztetett, segített érvényesíteni szempontjaikat, elképzeléseiket a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák tervezésekor.
Jelenleg a hátrányos helyzetű térségekben élők, kiemelten a romák társadalmi és oktatási esélyeit, problémáit és a megoldási lehetőségeket vizsgálja. Kutatásainál egyetemi hallgatók bevonására is törekszik annak érdekében, hogy a fiatalok közvetlenül is megtapasztalhassák a szegénységben élők problémáit. Önkéntes és közösségfejlesztő munkára építő projekteket is szervez, elsősorban cigány közösségekben, célja a fiatalok köréban az előítéletesség és a sztereotípiák csökkentése. Cigány származású szakemberként célja, hogy hozzájáruljon a hátrányos helyzetű térségekben élők élethelyzetének javításához, ezzel is pozitív példát mutatva a következő generáció számára.
A Junior Prima Díjat 2007 óta adják elismerésül a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiataloknak, amelyet idén nyolc kategóriában tíz-tíz ifjú vehetett át. A hétezer eurós anyagi elismerés mellé a díjazottak Kincsemet, a világ talán legismertebb és legsikeresebb versenylovának porcelánszobrát, Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikus művész alkotását kapják.

Forrás: VM VKSZI, ripi.hu

Cikk megosztása