Negyvenöt család kapott nyulat Jász-Nagykun-Szolnok megyében a „Nyúl-unk a munkáért” program révén. A kiírásra szeptember 1-jéig lehetett pályázni, országosan összesen 235 településről 4282 család jelentkezett.

Szolnok megyéből tizenöt település pályázott, közülük Jánoshida és a Közép-Tisza-völgyi Népfőiskolai Társaság nyert. Utóbbi régiós összefogást valósított meg Törökszentmiklós, Nagykörű, Mezőtúr, Kétpó és Örményes részvételével. Jánoshidán húsz család nevelhet majd nyulat, míg a másik öt településre összesen huszonöt jószág kerül majd.

A Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet munkahelyteremtő faluközösségi programját élénk érdeklődés övezte. A program a nyúltenyésztés fellendítését, hagyományainak felelevenítését, a háztáji gazdálkodás erősítését célozta meg, és elsősorban a hátrányos helyzetű, elszegényedett régiók falvaiban élő gyermekes családok számára kínál lehetőséget életkörülményeik javítására. A megyei nyertesek szeptember végén, Törökszentmiklóson vehették át a nyulakat a Székács Elemér Szakközépiskolában.

Forrás: Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület, szoljon.hu, fotó: Magyar Hírlap

Cikk megosztása