Több mint tízmillió forintból alakították ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszentimrén a Szent Imre Emlékparkot. A megvalósításhoz az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap nyújtott támogatást.

A projekt részeként a település egyik frekventált helyén lévő zöldterületet – szemben a Vasvári Pál Általános Iskolával és a református templommal – hasznosították. A fejlesztéssel a zöld felület hetven négyzetméterről nyolcvanra bővült, a park sétáló része szilárd térburkolatot kapott. Szökőkutat, kerékpártárolót, hulladékgyűjtőt is elhelyeztek a parkban.

A parkot tíz díszfa szegélyezi, amelyeket egy-egy Szent Imre nevű településről neveztek el a hozzájuk tartozó dísztáblán. A park közepén a parlamenti Emlékbizottság által 2007–ben adományozott Szent Imre szobor található.

A park gondozási feladatát – fűnyírás, virágültetés, locsolás, szökőkút karbantartási munkálatai – az önkormányzat látja el. A beruházás emléket állít a Szent Imre nevét viselő településeknek, és egyben kulturált pihenési lehetőséget biztosít a lakosoknak és az odalátogató turistáknak.

Forrás: Tisza-tó Térsége Leader Egyesület

Cikk megosztása