Átadták a német bőrcipőgyár 1,1 milliárd forintos csengeri beruházását, amelyhez a cég mintegy ötszáz millió forint uniós támogatást nyert el. Az új gépsorokkal felszerelt üzem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, a magyar-román határ közvetlen közelében, az ország ötödik leghátrányosabb helyzetű régiój

ában, súlyos foglalkoztatási gondokkal küzdő városban kezdi meg a termelést. A fejlesztés a jelenlegi tervek szerint nyolcan embernek jelent munkalehetőséget, s így idővel közvetve legalább kétszáz ember megélhetési gondjait enyhíti.

Húsz éve 46 fővel kezdte meg a német Josep Seibel (JS) számára a beszállítást a helyi Szamos Kft., és mára három vállalkozás több mint hétszáz alkalmazottjának ad munkát a JS csoport. „A most átadott beruházás azt is jelenti, hogy az eddig Ázsiában és Moldovában, bérmunkában előállított cipőket Magyarországon gyártják. A német tulajdonos azért adta fel korábbi beszállítói kapcsolatait és döntött a csengeri gyártás mellett, mert az új technológiával felszerelt magyarországi üzem jobb minőségben képes előállítani a negyven ország piacain – többek között az USA-ban, Hongkongban és Új-Zélandon is – értékesített Seibel cipőket” – mondta Juhász János, a kft. ügyvezetője.

Forrás: Szatmár Leader Egyesület, Szabolcs Online

Cikk megosztása