Több mint 46 millió forint támogatást nyert 2011 tavaszán a Fiatalok a Környezetért Egyesület a Közép-magyarországi Regionális Operatív Program pályázati kiírásán. A forrásból a Nagykátai kistérséget átölelő környezeti nevelési kampánysorozatot valósítják meg. A projekt öt százalékos önerejét az egyesület biztosítja.

A Fiatalok a Környezetért Egyesület kiemelt fontosságúnak tartja a Nagykátai kistérség környezeti nevelését. Céljuk, minél szélesebb körben megismertetni a térség lakóit a környezet fenntarthatóságának eszméjével. A programsorozat a Zöldőrzők nevet kapta és elsősorban az általános iskolás diákokat célozza meg.

A kilenc hónapos kampány általános iskolás diákok figyelmét igyekszik felhívni a környezettudatosságra interneten és otthon végezhető feladatok, vetélkedők és ismeretterjesztés, valamint hat kistérségi rendezvény segítségével. A felsős diákok 12 fős csapatokat alkotnak, 2012 májusában pedig a legtöbb pontot gyűjtő csapatokat és iskolákat jutalomban részesíti az egyesület.

A rendezvények szisztematikusan képviselik a környezeti fenntarthatóság elemeit. A környezetvédelem és a felelős fogyasztás mellett nagy hangsúlyt szentelnek az egészséges táplálkozástól kezdve a mozgáson át az emberi kapcsolatokig. A rendezvények közül a 2011-2012-es iskolai tanév első félévében három valósul meg, majd 2012-ben, az iskolai tanév második félévében újabb három programot szerveznek.

Forrás: HAJT-A Csapat Egyesület, tapiokultura.hu, zoldorzok.hu

Cikk megosztása