Összefogásról tárgyalt a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsege és Egyek polgármestere a múlt hónapban. Miluczky Attila Egyek és Szilágyi Sándor, Tiszacsege első embere többek között a közös tűzoltóság és orvosi ügyelet működtetésében gondolkodnak. „Ha összefognánk, a különböző szolgáltatóktól is kedvezőbb

árakat tudnánk kérni, így olcsóbb lehetne például a közvilágítás vagy az ivóvíz-ellátás. Amennyiben Tiszacsege területén beüzemelnék a vágóhidat, biztos több egyeki lakos vásárolna szívesen onnan hústerméket. A városban emellett termálfürdő is található, amelyet szeretnénk, ha minél többen vennének igénybe, éppen ezért lesz egy nap, amikor Egyek polgárai ingyenesen strandolhatnak. Hozzáteszem, nem egészen díjtalan, mivel Tiszacsege önkormányzata a tűzoltóság finanszírozásához egyelőre nem tud hozzájárulni, így a fürdőzéssel próbálják kompenzálni a hiányzó összeget” – mondta a megyei hírportálnak Miluczky Attila.

A közétkeztetési ellátás Egyeken az utóbbi öt évben jelentős fejlődésen ment keresztül, a főzőkonyhán jelenleg napi hétszáz adag ételt készítenek el. „Hamarosan a testületeink elé visszük azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint a két település közösen rendelné meg az ételekhez szükséges alapanyagokat, illetve a közétkeztetésben segítünk átállni Tiszacsegének arra a rendszerre, amely nálunk már bevált. Elképzelések tehát vannak, de a megvalósításhoz pénz szükséges Mivel hátrányos helyzetű mindkét település, a célok eléréséhez idő kell” – fűzte hozzá Egyek első embere.

Forrás: Hortobágyi LEADER Nonprofit Kft., haon.hu

Cikk megosztása