Csaknem 42 millió forint támogatást kapott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkeve önkormányzata, hogy fejleszthesse az informatikai infrastruktúrát a helyi iskolákban. Az elnyert összegből a hivatal több mint 37 millió forintot fordíthatott eszközbeszerzésre, így az új tanévtől többek között a régi megszokott krét

aporos zöld táblát új digitális tábla váltja fel.

A Petőfi Sándor Általános Iskolában 15, a Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában nyolc interaktív tábla segíti a pedagógusokat és a diákokat. Egy hatalmas érintőképernyőt képzeljünk el, ami egy számítógéppel van összekötve, amit az utolsó padban ülő diák is egészen jól lát. Olyan tanulói környezetet lehet teremteni a rávetített objektumok, az internet és multimédiás CD-k kínálta lehetőségekkel, amelyekben a diákok és a tanár kreativitását is kihasználva igazi élmény a tanulás.

A diákok játszva, felfedezve, szórakozva a tanulás közös élménnyé építve sajátíthatják el a tananyagokat. Ezek mellett az általános iskola még 57 darab, a szakközépiskola pedig 45 darab új számítógéppel is gazdagodik, amellyel hatékonyabban és gyorsabban tudnak a diákok bekapcsolódni a minél nagyobb informatikai tudást igénylő hétköznapokba.

Forrás: Nagykunságért Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft., szoljon.hu

Cikk megosztása