Önerőből és pályázati pénzből újult meg nyáron a kiskőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola. Kifestették a tornatermet, felcsiszolták a parkettát, és három tanterem falát kilambériázták. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatán 35 számítógép és 13 interaktív tábla vásárlásához nyertek európai uniós társfinanszírozású forrást.
Az épület nem csak belül, kívül is megújult. Esővízcsatornát és járdát is építettek, valamint szinteztek. Új kerékpártárolót is létesítettek, amelyhez az iskola alapítványa járult hozzá. A közeljövőben biztonsági kamerákat is szeretnének felszerelni, erre a következő szülők-nevelők bálján szerveznének gyűjtést, mondta el Grausza Jánosné igazgató. A fejlesztéseknek az új iskolai évben 525 diák örülhetett.
A városban nem csak a Petőfi Sándor Általános Iskola, hanem a gimnázium is kívül-belül megújulva várta az intézmény közel 620 diákját. A régi bejárati kapu helyett díszes tölgyfaajtón mehetnek be az épületbe, ahol a folyosókon új nemesvakolat, világítás és téglahatású burkolat fogadja őket. A földszinten élénk színek, a falakon faburkolat tette otthonosabbá a gimnáziumot, az ablakokat pedig fehér függönyök szegélyezik. A tanári mosdó új csempét és fürdőszobai felszerelést kapott.
A pénzt mindehhez a szülői munkaközösség, a fenntartó és az iskola közösen teremtette elő. A felújításokon dolgozó szakemberek is hozzájárultak ehhez, mivel sokuk csak jelképes összeget kért az elvégzett munkáért.

Forrás: ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Nonprofit Kft., regionaplo.hu

Cikk megosztása