Szeptember közepén megújultak Sóly információs táblái. A régi arculati elemeket egyedire cserélték, így nagyobb hangsúlyt kapott a település gazdag történelme és vendégszeretete. Bikádi László polgármester szeptember közepén tette fel a régi táblákra az új matricákat, amelyek azt hirdetik, hogy Sóly ezeréves település, illetve vendégváró közösség. A polgármester elmondta, a gondolat már régebben megfogalmazódott benne, hogy a jellegtelen, egyforma táblákat olyanra cseréljék le, amelyek megfelelnek a szigorú uniós és magyarországi előírásoknak, vagyis megtartják a kötelező formai és arculati elemeket, ugyanakkor egyedivé teszik az információs táblát.

„A régi táblákon az állt, hogy a település európai falu, aminek egyszerűen nincs üzenete, mert minden falu európai” - hangsúlyozta. „Pozitív a célunk, az európai szellemiség a sokszínűségre alapul, erre akarjuk felhívni a figyelmet. Szeretnénk, ha más települések is követnének bennünket, és sok-sok uniformizált táblából sok-sok egyedi lenne” - tette hozzá a település vezetője. Megemlítette, hogy a táblák egyedivé tétele nem igényel jelentősebb összeget, mindössze néhány ezer forintból megoldható.

„A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület a kezdeményezés mellett áll, és ahhoz kapcsolódóan pályázatot dolgoznak ki, amit elküldenek a Vidékfejlesztési Minisztériumba is” - közölte Kontics Mónika, a munkaszervezet vezetője. „Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programjának sem célja, hogy uniformizált táblákkal jelezze a közösségi hovatartozást, főleg amikor kiemelten foglalkozik és támogatja az unió a vidéki fejlesztéseket, ezért én kimondottan jónak tartom a kezdeményezést, amit még érdemes országossá fejleszteni a jövőben” - összegezte Kontics Mónika.

Forrás: Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, naplo-online.hu, balaton.vehir.hu

Cikk megosztása