Tematikus park várja az ökoturizmus szerelmeseit szeptember 10-étől Bükkösd határában, a Zselic és a Mecsek találkozásánál. Az 550 hektáron elterülő park elkészüléséhez az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatása is hozzájárult: az önerő mellé 8,8 millió forintot nyert a beruházó a

III. tengelyen kiírt „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” jogcímre benyújtott pályázatával. Az Európai Unió társfinanszírozásával adott támogatás vissza nem térítendő.

A látogatók egy kialakított karámrendszerben olyan őshonos magyar háziállatokkal ismerkedhetnek meg, mint a racka juh, a szürke marha, a bivaly vagy a mangalica. A vadaskertekben őz, gím- és dámszarvas, muflon, valamint vaddisznó is látható. A terület bejárását és az állatok megfigyelését három különböző hosszúságú tanösvény segíti.

A park az őshonos vadak és háziállatok bemutatása mellett komplex szolgáltatáscsomaggal várja a vendégeket: étkezésre, kirándulásra, lovas-, és vadászprogramokon való részvételre is meg van a lehetőség. Két vendégházban szállást is tudnak nyújtani a park területén.

Forrás: Szinergia Egyesület, www.okobukkosd.hu

Cikk megosztása