Nyolc és félmillió forint támogatásból építettek játszóteret Vasboldogasszonyban, amelyet az önkormányzat csaknem kétmillió forint önrésszel egészített ki. A tűzrakóhellyel, asztalokkal és padokkal, kézilabdapályával, millenniumi emlékparkkal, valamint onnan a templomig sétánnyal körített játszótér alkalmas arra, hogy akár rendezvényeket is vendégül lásson.

Az új játszótéren homokozó, csúszda, mászóka és többféle hinta várja a gyerekeket, akik egyébként Vasboldogasszonyban nincsenek kevesen: a nagyjából hatszáz lelkes községben 120 tizenhat év alatti apróság él. Ugyanakkor intézményt nem tart fenn számukra a község – óvodába és iskolába is a szomszédos Egervárra járnak.

Avatóbeszédében Vigh László országgyűlési képviselő a jövőnek szóló, a község megtartó erejét növelő beruházásnak nevezte az új játszótér kialakítását. A vasboldogasszonyi projekt kedvet csinálhat más kistelepülések számára hasonló kezdeményezésekhez. A játszóteret Kovács Árpád plébános áldotta meg, majd egy rövid kulturális műsor után a gyerekek birtokba vehették a létesítményt. A mosolygó arcok igazolták: nekik Vasboldogasszonyban éppen ez hiányzott.

Forrás: Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület, zalaihirlap.hu

Cikk megosztása