Somlóvásárhely önkormányzata több mint ötmillió forintot nyert a Széchenyi István Általános Iskola és Óvoda informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére. A hat multimédiás PC-vel bővülő iskolai munkaállomások a digitális tartalmak óraközi használatát, a csoportos vagy egyéni feladatmegoldást, valamint

korszerű szaktantárgyi oktatást és nyelvtanulást tesznek lehetővé. Emellett a WIFI-csomag a vezeték nélküli internet-hozzáférés biztosításával a világháló információit teszi felhasználhatóvá a tanulásban és tanításban egyaránt. A négy tanteremben elhelyezett interaktív táblák, a hozzájuk csatlakozó projektorok és a notebookok segítségével az oktatás teljesen új dimenzióját ismerhetik meg az iskola tanulói és pedagógusai.

Az alkalmazásszerver-csomag az intézményi online tartalom-, kommunikációs, adminisztrációs és üzemeltetési szolgáltatás kialakításához, az elektronikus adminisztrációs rendszerek központi alkalmazásaihoz való kapcsolódás, az iskola és szülő közötti kapcsolattartás feltételeit teremti meg.

Az intézmény pedagógusai tízórás továbbképzésen készültek fel az új eszközök használatára, amelyeket Marton László polgármester augusztus 23-án adott át a tanulóknak és pedagógusoknak. A tanulók szülei és a település lakói is megismerkedhettek a pályázat eredményeként létrejött korszerű informatikai infrastruktúrával.

Forrás: Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport Közhasznú Egyesület, somloiskola.hu

Cikk megosztása